Alar Krautmani Terviseakadeemia

Mana ehk teadmised, kuidas elada õnnelikult

Manateraapia ei ole niivõrd teraapia kui teadmised elust – teadmised, kuidas asjad toimivad ja kuidas õnnelikult elada.

Meie keha on nagu raadio, millel on erineva sagedusega lained. Me saame aru teatud sagedustest, mis on meile avatud, teised sagedused toimivad meile mürana ja meil on igav seda kuulata, sest me suurt osa tegelikult ei mõista. See ei resoneeru meiega või vastupidi köidab meid väga, aga on igav kellelegi teisele. Nii ei pruugi mõista ärimees tervendajat või loominguline inimene sõjameest ja vastupidi.

Kui me tahame olla tasakaalus, siis on mõistlik, et me suudame vastu võtta erinevaid sagedusi ja võime vabalt valida, millal avame ühe või teise tahu endas. See loob meile võimaluse olla rahus ja harmoonias.
Me saame vaadelda neid seitsme erineva arhetüübina, et ennast ja teisi paremini mõista. Arhetüüpide jaotusi on palju erinevaid, kuid see baseerub konkreetselt erinevatele sagedustele meis, millel on konkreetne väljendusvorm. Me saame seda tunnetada, sellega mängida ja seda muuta.
.
Ürgmees/naine meie sees on üks väga tähtis tegelane, kelle teadmiste pagasisse kuulub ka kogu meie varasem evolutsioon ja põlvnemine – seega instinktid, ellujäämine, kohalolu, turvalisus, geenide edasiandmine ja muu taoline. Temaga tasub kindlasti sõbraks saada, sest see on nagu vundament, nagu aku, millele kõik toetub ja mis annab algse tõuke edasiliikumiseks.
.
Laps meie sees on mängija, kellele pakub kõik huvi. Ta tahab häid asju ja ta tahab et need kuuluksid talle, et ta saaks nendega mängida. Ta on väga tujukas/tunderikas, aga sellele baseerub kogu meie edasine elurõõm ja areng. Last enda sees tasub hoida ja kaitsta!
.
Isand/emand meis on praktilise mõtlemisega rõõmus tegelane, kes tahab siin ilmas midagi tõsist korda saata, jätta endast jälg maha, hoida kord majas ja maailma paremaks muuta. Isandat/emandat endas tasub toita ja poputada, sest ta on helde ja jagab kümnekordselt tagasi.
.
Armastaja meis on rõõmu ja õnne toov. Tema toime ulatub tavamõistusest kaugemale. Armastusel pole loogikat, kohta ega aega, ta ulatub mõistusest kaugemale ja annab meile rohkem kui soovida oskame. Seega armastajat hoia ja toida, siis on õnn sinu õuel ja maailm kaunis paik!
.
Oraator meis on meie vaimse tee üks tõsisem teenäitaja, kelle tões olemine ja oma tõe eest seismine on vahest tähtsam elust enesest. Siit algab inspiratsioon, kõrgem looming, andekus ja jumalikus voolavuses olek. Ta on habras tegelane meis ja tema eest tuleb väga teraselt hoolt kanda, vastu saad tõenäoliselt rohkem kui oskad arvata.
.
Teadjamees meis on kõrge vaimne olend kes teab alati kõike, annab sulle vastuseid, mida sa ei arvanud endas olevat ja teadvat. Ta võib väljenduda väga erinevas vormis ja on matemaatiliselt struktuurne ja “tapvalt” loogiline. Temaga endas läbi saades on tarkuse varasalved sulle avatud.
.
Leides endast üles pühaku on see sulle tõenduseks, et oled endaga tänuväärset tööd teinud ja oma erinevate tegelastega hästi ümber käinud. Tänutäheks tasakaal, rahulolu ja põhjendamatu rõõm. Tema ei pea suurt midagi tegema, isegi vaikides tunneme tema kohalolust tervendust ja rahu. Sõnad ongi siin liigsed.
.
Kui sa oled kontakti saanud oma erinevate arhetüüpidega, siis saad ise valida millisele arhetüübile endas sa hetkel sõna annad ja millise paned ootele. Nende kõigiga on aeg-ajalt kasulik tegeleda, et nad ei tunneks ennast kurvalt ja üksildaselt.
.

Ma olen õnnelik, kui saan sulle olla abiks sellel olulisel teel!

Alar

Loe Mana kursuse kohta lähemalt

Üles
Monday to Friday 09:00 - 20:00 hrs
Saturday 09:00 - 18:00 hrs
Sunday 09:00 - 18:00 hrs