Regilaulu kursus Anna ja Indrek Vainuga

Regilaulu kursus Anna ja Indrek Vainuga

Loading Map....

Kuupäev/kellaaeg
Kuupäev(ad) - 27/09/2020
10:00 - 17:00

Koolituse koht
Alar Krautmani Terviseakadeemia (Tallinna osakond)


Kas mäletad veel? Kas mäletad veel meie esivanemate laule ja sõnu?
Regilaul on maarahva mälu sügavaim osa. Muistne laul, mis ulatub aegade algusesse ja kannab igavikulise õpetuse tänapäeva.
Regilaul on meie kultuurimälu kandja, sinna on sisse kirjutatud meie mustrid, ja olemus, sellele toetub meie elu- ja loodustunnetus.
Me räägime regilaulust nii, nagu seda ise elama ja kanname. Oleme teadlikud, et meie kultuuris on olnud palju katkestusi ja arhiivikogudes on sellest väga palju kihistusi, sügavama sisuni jõudmiseks tuleb regilaulumaailma tunnetada, mõtestada, laulda ja edasi anda.
Oleme põlised maalased, metsarahvas, kelle jaoks regilaul on elus ja igapäevaselt muutuv, kohanev aja ja vajadustega. Me pole pannud regilaulu eksponaadiks muuseumisse, vaid kanname seda oma südames kaasas, ja laseme laulul linnuna taevasse tõusta.
Anna ja Indrek Vainu elavad metsas, väikeses onnis keset metsikut loodust, lihtsalt nagu meie esivanemad.
Anna on laulik, kes kogub, loob ja laulab regilaule, ning regilauludest tõukuvaid laule, korraldab lauluringe ja innustab teisi laulma. Anna jaoks on regilaul loits, mis avab meie meeled aegadeülesele teadmisele ja tunnetusele.
Indrek on Metsapoeg ja teadja, kes pühendab oma elu loodusele ja metsa eest kõnelemisele, et avada rahva meel looduse ühtsuse mõistmisele ja enese äratundmisele.
Koos korraldavad nad Soomaal Metsalaulupidusid, kus keset rabametsa lauldakse regilaule ja jutustatakse pärimusest kantud lugusi
Sellel pühapäeval jagavad Anna ja Indrek regilaulu tarkusi Alar Krautmani Terviseakadeemia Tallinna osakonnas
Tegu on Eesti Pärimusmeditsiini erialaõppe ainega, kuid piiratud hulk kohti saadaval ka huvilistele väljastpoolt kooli.
Metoodika: auditoorne praktiline loeng
Õpiväljundid:  Kursuse äbinu teab erinevaid meetodeid ning viise kuidas oma häält kasutada ning regilaule luua ja laulda
Õppemaht: 10 Akadeemilist tundi
Osalustasu: 50 Eur.
Registreerumine

Error: Contact form not found.

Üles
Monday to Friday 09:00 - 20:00 hrs
Saturday 09:00 - 18:00 hrs
Sunday 09:00 - 18:00 hrs